Åben koncert

27.11.2018
Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er et ungdomsbigband på. Orkesteret består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø, og fungerer både som et ungt elite-bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra, som en ny talent udviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for, at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Det brede samarbejde giver orkestret mulighed for, at lave workshops og masterclasses med musikere og solister fra Aarhus Jazz Orchestra, og således skabe en dybere forståelse for bigband-genren blandt orkesterets medlemmer. Samtidig er orkesteret med til at styrke den musikalske fødekæde i Region Midtjylland.

Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er en udpræget og efterspurgt big band-trommeslager, og har i sit arbejde med Aarhus Jazz Orchestra, RAMA Big Band samt Randers Big Band spillet med et hav af danske og internationale solister.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Aarhus Kulturudviklingspulje, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Arrangementet begynder kl. 19.30 og slutter kl. 22.00.

Entré:
Dette arrangement er gratis

Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet

Interesseret?
Find eventet på Facebook her og tilmeld dig som deltagende eller interesseret.