Åbent hus

23.11.2018
Kom til åbent hus på Testrup Højskole

Testrupvej 110
8320 Mårslet
Letbanen kører fra Aarhus til Mårslet

Fredag d. 23.11.2018 kl. 15 – 17


Tag en tur på landet og besøg os på Testrup Højskole. Vi inviterer på kaffe, kage, kunst og en eftermiddag, hvor du må stille alle de spørgsmål, du har lyst til at stille.

Hvad er højskole? Er der forskel på højskoler? Kan man bruge det til noget? Hvordan får man råd? Tal med eleverne og lærerne og få et indblik i, hvad vi beskæftiger os med til daglig. 

Der er fem linjefag på højskolen: teater, musik, kunst, skriv og filosofi. Vi vil på hver vores felt og med hvert vores udtryk forsøge at gøre et indtryk på dig i løbet af eftermiddagen. Vi vil tale med dig, høre på dig, påvirke, røre, inspirere, måske ovenikøbet irritere dig. Vi vil forsøge at bevæge dig. Når dagen er omme, har vi forhåbentlig alle sammen flyttet os og er mætte af kage, billeder, ord, teater, tanker og toner. Kom og vær med til at lave højskole for en stund.


De fem linjer præsenterer:

TeaterlinjenPeer Hultberg har i sin roman Requiem ladet 537 mennesker ytre sig i en slags non-bevidsthedsstrøm. Taterlinjen har ladet sig inspirere af romanen og skuespillerne på linjen har skrevet deres egne monologer. Dem kan du høre og se i forestillingen "De kommer Gående"

MusiklinjenKom ind i skolens smukke Musikhus og hør hvad vi har arbejdet med de seneste 5 uger: balkan, indierock, afrikansk, cubansk og elevernes egne kompositioner

KunstlinjenI Musikhuset vil kunstlinjen præsentere hvad vi har lavet indtil nu i efteråret 2018. I Store Sal vil vi vise nye oliemalerier. Malerierne tager udgangspunk i det fotobaseret maleri, hvor fotografier er blevet transformeret til oliemaleri. I Foyeren vil analog og foto præsentere hvilke experimenter de har været igennem i mørkekammeret sammen med gæstelæreren Luis Paredes. Her vil vi ligeledes vise værker fra temauge projektet “inspired by Aros”. Her fik eleverne  opgaven, at lave to portrætter; et tegnet og et fotograferet inspireret af et værk på Aros kunstmuseum. I Digital Foto viser vi helt  nye kunstvideoer, som er produceret de sidste 3 uger sammen med gæstelæreren Niels Pugholm

SkrivelinjenVi læser op af egne tekster i forskellige former og genrer. Teksterne er produceret på vores forskellige undervisningsforløb blandt andet udvidet realisme, kærlighedspoesi, megalomani, portræt, noveller, systemdigte og essay

FilosofilinjenEpistemologisk laboratorium - I vores laboratorium finder du hverken kolber eller reagensglas, for i vores laboratorium har vi nemlig arbejdet med metafysisk erkendelse. I den forbindelse er vi dykket ned i filosoffen Immanuel Kants erkendelsesteori, og med afsæt heri eksperimenteret med at illustrere en etik baseret på fornuftserkendelse igennem tegneseriekunst og andre illustrationer.
Filosoffen Friedrich Nietzsche sagde berømt, at 'Gud er død'. Men hvad betyder det, og hvad skete der efter den berømte død. Essayudstilling om tiden efter Guds død.

  

#/ PROGRAM

 15.00

- Velkomst ved forstander Simon Axø og skolens kammerkor i Foredragssalen

15.30-17.oo

- Koncert ved musiklinjen i Store sal, balkan, komposition, indie, world

- Udstilling ved kunstlinjen:

Digital foto og maleri i Musikhuset, Foyer og Store sal

Kunstbiograf i Vesterhus, Digital foto

Stentøj og raku i Vesterhus,  Keramiklokalet

- Udstilling ved filosofilinjen, "Efter Guds død" i Lille sal

- Udstilling ved valgfaget billedkunst i Billedkunstlokalet, tegninger m.m.

 

15.30

- Forestilling ved teaterlinjen, “De kommer Gående" #1  i Teatersalen

- Oplæsning 1 ved skrivelinjen i Foredragssalen

- Præsentation ved filosofilinjen, "Epistemologisk laboratorium" på Loftet

 

16.15

- Forestilling ved teaterlinjen, "De kommer Gående" #2 i Teatersalen

- Oplæsning 2 ved skrivelinjen i ForedragssalenDer vil være mulighed for rundvisning hele eftermiddagen.