12.04.2017

12.04.2017
Jon Bang Carlsen - Foredrag

For Jon Bang Carlsen er virkeligheden ikke mere virkelig end fiktionen og fiktionen ikke mere illusorisk end virkeligheden. Vi kan kun fange den dokumentariske såvel som den fiktive fortælling ved at spejle den i os selv. Derfor bliver filmskaberens skygge altid en afgørende spiller i den endelige film. Kun ved at være hudløst ærlige med vores egne sansninger af liv, kan vi skabe et fælles rum med vores publikum.

Det handler Bang Carlsens foredrag om. Modet til at gøre sig sårbar overfor sit publikum, til ikke at gemme sig bag et intellektuelt pokerfjæs men bruge alle tangenterne på sit indre klaviatur… hvor ustemt det end måtte lyde. Modet til at skabe sin egen virkelighed, som ikke kun er en udfordring for filmmageren, men for os alle.

Jon Bang Carlsen er filminstruktør, forfatter og skuespiller. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 1976. Hans filmografi tæller mere end 40 film i ind- og udland. Han har fotograferet flere af dem selv og skrevet såvel fiktion som dokumentar. Flere af hans hovedværker er portrætter, der løfter sig til symbolske tilværelsesbilleder, om de nu udspiller sig i Vestjylland, Sydafrika eller Los Angeles. Blandt hovedværkerne er Jenny, En rig mand, Fugl Fønix, Ofelia kommer til byen, Its Now or Never, Portrait of God. I 2014 udgav anmelder, forfatter og filmhistorikeren Lars Movin portrætbogen Jeg ville først finde sandheden om Jon Bang Carlsen på Informations Forlag.

I marts i år udkommer Jon Bang Carlsen selv med bogen At opfinde virkeligheden  på forlaget Tiderne Skifter med brudstykker fra Bang Carlsens dagbøger og hans refleksioner over sin kunstneriske praksis. Bogen lægger sig i forlængelse af den selvbiografiske film fra i fjor Déjà Vu.

 

Det er en fordel at have set Déjà Vu inden foredraget men ikke påkrævet.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Arrangementet begynder kl. 13 i Foredragssalen

 

Entré (inkl. kaffebord):

60 kr. / 30 kr.**

** For medlemmer  af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.


Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet

SE DET FULDE "DET SKER" PROGRAM FOR FORÅRET 2017