AFLYST: Danish Youth Jazz Orchestra - Testrup
29.11.2021

AFLYST: Danish Youth Jazz Orchestra

OBS. Koncerten er aflyst på grund af sygdom!

 

Danish Youth Jazz Orchestra: DYJO & DUKE

Oplev ungdomsbigbandet Danish Youth Jazz Orchestra til koncerten “DYJO & DUKE”. Til koncerten hylder orkesteret den legendariske pianist, komponist og arrangør Duke Ellington. Gør jer klar til at opleve musikken af en af de største bigbandkomponister i musikhistorien, og lad jer forføre af det unikke og spændende lydunivers, som kun Duke Ellingtons kompositioner kan skabe.

 

Om Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er et elite ungdomsbigband som består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø, og fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

 

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra, som en ny talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for, at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

 

Det brede samarbejde giver orkestret mulighed for, at lave workshops og masterclasses med musikere og solister fra Aarhus Jazz Orchestra, og således skabe en dybere forståelse for bigband-genren blandt orkesterets medlemmer.

Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell. John Alexander Riddell (f. 1995) er trommeslager, komponist, arrangør og dirigent, og er en af det mest efterspurgte unge trommeslagere i Danmark. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er udpræget bigband-trommeslager og har i sit arbejde med forskellige bigbands og orkestre spillet med et hav af danske og internationale solister: Randy Brecker, Andrea Motis, Seamus Blake, Adam Rapa, Teitur, Caro Emerald, Kira Skov, Maria Lucia, ANOHNI, Pede B, Wycliffe Gordon, Caroline Henderson, Sinne Eeg, Cæcilie Norby og mange flere.

 

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole, og er et af de fire tiltag under Jazzfabrikken. Jazzfabrikken er et 3 årigt regionalt udviklingsprojekt med opstart i 2019, som skal bidrage til at styrke den musikalske fødekæde og talentudvikling inden for rytmisk musik. Projektet har særligt fokus på talentudvikling af blæserelever på alle niveauer.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Arrangementet begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.00.

Entré:
Gratis

COVID-19 info:

Alle gæster skal fremvise coronapas ved indgangen.

Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet