Oplysning og oplevelser

Oplysning og oplevelser

Fællestimer

Fire gange ugentligt er der fællestime for alle skolens elever. Det kan være foredrag af forskellige kulturpersonligheder og skolens lærere. Eller vi overværer forskellige former for kunstnerisk optræden: koncerter, digtoplæsninger, teater mv.

ÅBNE ARRANGEMENTER

De foredrag, forestillinger, koncerter osv., som foregår om aftenen, er åbne for deltagere udefra. Disse arrangementer kan man læse om her på testrup.dk under Det sker.

Temadage

Af og til ophæver vi det sædvanlige skema for på tværs af alle fag og linjer at arbejde med et fælles tema, som vi synes er vedkommende og betydningsfuldt.

Rollespil

Nogle temadage tager form af rollespil - en dag hvor eleverne træder ud af deres egen person og ind i et andet univers. Det kan være det nye demokrati Dannevang med teknomagnater, ny-frie og fjeldaber, eller Cop42, klimakonferencen i år 2036, hvor verdens ledere har forpligtet sig til at vælge mellem tre modeller for Jordens redning: Ecotopia, Copenhagen Consensus og Planet B.

filmklub

Hver søndag aften byder Art Cinema-udvalget på filmiske lækkerier. Eleverne i udvalget vælger filmen og fortæller om den. Med udganspunkt i deres egen erfaring og begejstring indfører de hinanden i filmens verden og dens mange spændende afkroge.

Ugens kunstner

Nogle gange får besøg af en kunstner, som i en eller flere uger opholder sig og arbejder på skolen. Det kan være en forfatter, en skuespiller eller instruktør, en kunstmaler, kunsthåndværker, fotograf, musiker eller noget helt syvende. Meningen er at han/hun skal give os inspiration og impulser i vores arbejde på skolen.